Overkappingen

Uw woning uitbreiden met bijvoorbeeld een terrasoverkapping of een veranda kan uw tuin of huis nóg meer uitstraling meegeven.

Voordelen van een overkapping?

Een overkapping heeft zowel functionele als uiterlijke voordelen wat betreft het buiten zijn. Zo beschermt een overkapping onder andere tegen minder prettige weersomstandigheden als regen en een stekende zon. Daarnaast kan een grote overkapping ook nog eens als een fijne loungeplek gelden. Behalve deze functionele voordelen vervult een overkapping ook nog een decoratieve functie. Het kan een tuin gewoon nog mooier of stijlvoller maken.

Soorten overkappingen

Overkappingen voor in de tuin zijn er in verschillende soorten. De meest bekende zijn toch wel de veranda's en de terrasoverkappingen. Deze worden nog wel eens met elkaar verward. Sommige mensen zeggen dat er geen verschil is, anderen vinden van wel. In de regel worden overkapping die wat meer gesloten zijn en een (verhoogde) vloer bevatten vaak veranda's genoemd, terwijl de open overkappingen die gewoon op de stoep staan meestal terrasoverkappingen worden genoemd. Het maakt eigenlijk vrij weinig uit wat er tegen gezegd wordt. Het gaat er namelijk vooral om dat een veranda of terrasoverkapping goed staat bij uw huis of tuin en dat het voorziet in de functies waarvoor het bedoeld is: het weren van regen en zonnestralen en/of loungen.

Overkapping kopen

Via het contactformulier op deze website kunt een offerte aanvragen wanneer u opzoek bent naar een overkapping. Eén van onze partners zal hiervoor contact met u opnemen. Het enige wat u hoeft te doen is uw wensen aan ons kenbaar te maken, dan zorgen wij voor de rest.