Tuinspots

Tuinspots

Een trend van de afgelopen jaren op gebied van buitenverlichting zijn spots. Lees er hier meer over.

Waarom tuinspots?

Het zijn maar kleine lichtjes, maar dat maakt niets uit. Het effect waarvoor deze lichtjes zorgen is des te groter. Het geheim van tuinspots is juist de relatief kleine lichtbundel. Door de kleine hoek en de felheid van een lichtbundel van tuinspots kan een bepaald object alle aandacht op zich eisen. Denk bijvoorbeeld aan een haag of aan een boom.

Soorten tuinspots

Er zijn verschillende soorten tuinspots. Doorgaans worden twee soorten van elkaar onderscheiden: de grondspots en de buitenspots. De grondspots zitten, zoals de naam al doet vermoeden, in de grond verwerkt. Ze zitten dus niet in de weg en het zorgt bovendien voor een fraai gezicht. Het voordeel van buitenspots echter is dat ze verplaatsbaar zijn en dat de hoek verstelbaar is.

Kleine vs. grote lichtbundels

Afhankelijk van hetgeen dat u wilt verlichten kunt u bepalen wat het beste soort spot voor uw tuin is. Wilt u dat een klein object fel belicht wordt? In dat geval kunt u het beste kiezen voor tuinspots met een smalle, maar felle lichtbundel. Wilt u het licht liever verspreiden over een wat groter object, bijvoorbeeld een boom? In dat geval komt een spot met een iets bredere, mindere felle lichtbron beter van pas.

Tuinspots kopen?

Zoekt u naar tuinspots of buitenspots die uw tuin van meer sfeer kunnen voorzien, bijvoorbeeld omdat het u mooi lijkt dat bepaalde objecten uit uw tuin beter tot uiting komen? Dan zit op deze site aan het juiste adres. Laat via het contactformulier weten wat uw precieze wensen zijn, dan zorgen wij ervoor dat één van onze partners uw wens helpt vervullen. Zij zullen vanzelf contact met u opnemen!

 

Terug naar overzicht