Markiezen

Markiezen

Materiaal en functies van een markies

Markiezen zijn zonwerende schermen die bestaan uit houten of aluminium latten. Hier tussenin zitten doeken gespannen van de stof acryl. Deze stof is onder andere vocht bestendig, waardoor u voor schimmel of lekken niet bang hoeft te zijn. Behalve een zonwerende functie hebben markiezen dus ook nog een regen afstotende functie. Buiten deze primaire functies hebben markiezen ook nog een decoratieve functie; ze bezorgen zowel de tuin als het huis vaak een mooie uitstraling.

Soorten (modellen) markiezen

Niet elke markies is hetzelfde. Natuurlijk kunnen ze van grootte en kleur van elkaar verschillen, maar daarnaast wordt er bij markiezen ook nog onderscheidt gemaakt tussen drie verschillende soorten modellen:

Het standaard model: Deze markies is vooral geschikt voor boven de ramen van uw huis.

Het petmodel: Het doek van dit model valt minder laag dan het doek van het standaard model en is daardoor meer geschikt voor op een plek met een vrije doorloop.

Het klapmodel: Dit model is vooral geschikt op een plek met openslaande deuren en ramen. Het voornaamste verschil met het standaard model is dan ook dat dit model dieper reikt en dat het doek hoger hangt. Hierdoor kunnen bepaalde deuren en ramen vaak makkelijker en verder geopend worden.

Markies kopen via tuincentrum-online.nl

Op onze site zelf vindt u geen markiezen. Tuincentrum-online.nl werkt echter samen met verschillende partners, waaronder een partner die voorziet in de verkoop van zonweringen als markiezen. Neem dus contact met ons op en laat weten waar u precies naar opzoek bent. U hoeft hierna alleen nog maar een reactie van onze partner af te wachten. 

Terug naar overzicht