Houten schutting

Houten schuttingen

Houten schuttingen zijn zeer populair. Stem uw keuze goed af op uw tuin; een schutting heeft namelijk een grote invloed op de uitstraling ervan.

Soorten en vormen houten schuttingen

Er zijn veel verschillende soorten en vormen van houten schuttingen denkbaar. U kunt ervoor kiezen een schutting aan te schaffen met rechte planken, maar er zijn ook houten schuttingen denkbaar die voorzien zijn van allerlei mooie vormen. Daarnaast zijn er verschillende soorten hout te verkrijgen. Het ene soort hout is duurder dan het andere, maar dit is natuurlijk niet voor niets. Een Scandinavisch hardhout schutting geeft bijvoorbeeld weer een heel andere uitstraling aan uw tuin mee dan een schutting van hardhout.

Schutting palen

Behalve de houten planken zijn er natuurlijk ook palen nodig die moeten zorgen voor een stevig fundament van de schutting. U kunt voor houten palen kiezen, maar het is ook goed mogelijk om voor beton te kiezen. Het voordeel van beton ten opzichte van hout is onder andere dat ze steviger zijn en dat het niet kan gaan rotten. Een schutting paal kan daarnaast worden voorzien van een mooie kop, welke kan zorgen voor weer een nét wat mooiere uitstraling van uw schutting.

Houten schutting laten plaatsen?

Bent u van plan een houten schutting te laten plaatsen? Dat kan. Geef in het contactformulier op deze site aan wat uw wensen zijn en dan zullen wij ervoor zorgen dat u in contact komt met één van onze partners waarmee wij samenwerken. Bij voorbaat wensen wij u alvast veel plezier met uw nieuw decoratiestuk! 

Terug naar overzicht