Langer plezier met een juiste behandeling van je tuinset voor je

Langer plezier met een juiste behandeling van je tuinset voor je tuin

Mooi gezicht toch, elk voorjaar weer die mooie foto’s van de nieuwe collectie tuinsets in de folders en de online shops. Je zou eigenlijk direct wel een van die sets willen bestellen. Wanneer je namelijk de tuin inkijkt zie je dat je eigen tuinstoelen en tafel er maar treurig bij staan. Je hebt ze wel afgedekt in de herfst maar de poten zitten onder algen en katten hebben onder de hoes een plekje gezocht om te schuilen. Je vraagt je af of je ze nog wel schoon krijgt, het was immers maar een goedkope tuinset. Wist je trouwens dat bomen ook veel kunnen bijdragen? Als jij bomen in de tuin plant biedt dit bescherming voor je spullen. Zo houdt het zonlicht tegen en heb je minder last van regen. Je kunt ook een hoes kopen. 

Het toverwoord is schoonhouden

Hoe vervelend het ook klinkt, het enige manier om langer met je tuinmeubels te doen is ze regelmatig, met de juiste schoonmaakmiddelen, te reinigen. Vooral het gebruik van de juiste schoonmaakmiddelen is erg belangrijk. Graniet maak je bij voorkeur schoon met een mild sopje en verder niets. Teakhout en aluminium maak je eveneens alleen schoon met een zacht sopje. Let op, beslist geen schuurmiddelen gebruiken! Nabehandelen met een protector als olie of wax. Goedkoop beton en het synthetische polywood zijn makkelijke materialen, na een flinke schrobbeurt flink in de bijenwas zetten en water en vuil kunnen niet meer aanhechten. Wanneer jij de tuinset onder een boom plaatst heb je minder last van direct vuil. De bladeren van de bomen in de tuin houden veel rommel, wind en weersinvloeden tegen. Er zijn verschillende grote en kleine bomen die je online kunt bestellen. Het aanplanten van deze (fruit)bomen kan door een hovenier worden gedaan. Hij/zij kan dan ook advies geven over de meest ideale plek in de tuin. 

Delicaat vlechtwerk en textiel

Vlechtwerk tuinmeubelen zoals wicker, riet of bamboe maak je het makkelijkst schoon met de tuinslang en een borstel of de hogedrukreiniger. Insprayen met een beschermingsmiddel en klaar is Kees. Ook je parasol of zonnescherm kan je het best op die manier onderhouden. Vuil houdt immers vocht vast en wat volgt zijn lelijke zwarte schimmel vlekken. Is eenmaal de stof aangetast door schimmel laten gaatjes ook niet lang op zich wachten. Delicate meubelen zoals een garden impressions loungeset haal je daarom in de winter het best binnen als je beschikt over een garage of schuur. 

Online bomen bestellen

Wil jij graag een boom kopen voor extra bescherming in de tuin? Laat je dan altijd goed voorlichten. Zo kun je kiezen voor jonge bomen of oudere bomen die al wat sterker zijn. Afhankelijk van de ondergrond en de grootte van de tuin kan een hovenier een bepaalde soort adviseren. Door gebruik te maken van de speciale aanplantservice weet je altijd zeker dat de bomen correct worden geplant en heb je groeigarantie op de producten. Kijk voor meer informatie eens op www.bomenbezorgen.nl. Via deze website kun je meer informatie vinden over het laten thuisbezorgen van deze tuinproducten. 

Terug naar overzicht